Hidrofor Devreye Alma
18.04.2022

Hidrofor Devreye Alma

Hidrofor devreye alma, arızalandığı zamanlarda hidroforu tekrar çalışır duruma getirmek için kullanılan bir tabirdir. Halk arasında suyun basınçlandırılması anlamına gelen hidrofor sistemi, su basıncının yeterli miktarda bulunmadığı yerlerde su basınçlandırma sistemine verilen isimdir. Binalarda, ticari binalarda, endüstriyel binalarda ya da iş yerlerinde, bahçelerde su basıncı yeterli gelmiyorsa hidrofor sistemine başvurulur.
Başvurulan bu hidrofor sistemleri, belirli zaman aralıkları içinde bakıma alınmalıdır. Bu bakımlar olması gerektiği zamanda periyodik bir şekilde yapılmazsa hidrofor arızaları karşımıza çıkar. 
Hidrofor devreye alma da bu şekilde güncel hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız bir tanım ya da tabir haline gelmektedir. Devre dışı kalan ya da görevini artık tam anlamıyla yerine getiremeyen hidrofor sistemini tekrar çalışır hale getirmek için hidrofor devreye alma işlemi belli sırayla yapılır ve çalışır duruma getirilir. 

Hidrofor Sistemi Arızaları

Hidrofor sistemi çalışmıyorsa öncelikle bakmamız gereken yer elektrik bağlantısıdır. Sigorta, sistemi çalıştıran bir numaralı unsur olduğu için çalışmayan hidrofor sisteminin sigorta yeri öncelikli olarak kontrol edilmelidir. Bunun haricinde su deposu da arıza bakımından önemli bir yerdir. Depoda su bitmişse sistem arıza verebilir. Kontrol panosu arıza verdiğini belli eden ışıkta yanma söz konusu ise hidrofor sistemini reset atma işlemiyle yeniden hidrofor devreye alma durumuna getirebilirsiniz. 
Bireysel çözemeyeceğimiz mutlaka teknik ekipten destek almamız gereken bir arıza çeşidi vardır. Elektrik motorunun yanması direkt sistemsel bir arıza olduğu için uzman kişilerden yardım almanız gerekmektedir. Böyle bir durumda herhangi bir şeye elinizi sürmeden mutlaka alanında uzman kişileri çağırmalısınız. 
Hidroforda pompanın sık sık devreye girmesi, pompanın su basmaması, pompanın su sızdırması gibi birçok arıza sorunu mevcuttur. Teknik olarak vereceği arızalar haricinde, hidrofor gürültüsü nasıl kesilir ya da hidrofor sisteminden gelen yüksek ses problemi nasıl aşılır sorularıyla da aynı şekilde reset atma durumuyla çözülebilir problemler olduğunu bilmek gerekir. Ya da bu tür meselelerle karşı karşıya kalmamak için ilk etapta hidrofor sistemi edinirken sağlıklı düşünüp ona göre daha kaliteli ya da bu şekilde nitelikleri olan sistemleri satın almak gerekmektedir. 

Gürültülü Hidrofor Sistemi Arızaları

Aslında gürültü bir hidrofor sistemi arızası değildir aksine üretim aşaması problemidir ve biz müşterilerin bu tür detayları önemseyerek basınçlandırma sistemi satın almamız gerekmektedir. Hidroforlarda gürültü pompa seçimi detayıyla önlenebilir. Ses, borular vasıtasıyla tesisata taşınabilir ya da lastiklerin aşınıp aşınmadığını sık sık kontrol edebilir ilk etapta dayanıklı lastikler tercih edebilirsiniz. Bu tür basit detayları önemseyerek hidrofor arızaları ya da hidrofor gürültüsü problemlerini aşabilirsiniz. 
Fakat yine de hidrofor devreye alma, hidrofor resetleme, hidrofor sistemi arızaları, hidrofor su pompaları, hidrofor sistemi parçaları gibi birçok konunun sonucu, bu makineler teknolojik ürünler oldukları için siz ne kadar sağlıklı kullandığınızı düşünürseniz düşünün teknik arızalar vermeye meyilli cihazlardır. Bu tür durumlarla karşı karşıya kalmamak için 3,4 ayda bir teknik ekip aracılığıyla rutin kontrollerimizi yaptırabilir, cihazlarımızı bakıma sokabiliriz. 
Almak istediğiniz her türlü cihaz ya da danışma hizmeti için firmamızı dilediğiniz zaman arayabilirsiniz. Sizlere vereceğimiz her türlü hizmetten onur duyarız.